Waarom is een Newborn shoot zo waardevol?

De 9 maanden zijn voorbij gevlogen en nu ben je opeens mama of papa van een klein wondertje. Wat is het een bijzonder moment, echt een mijlpaal! Tijd voor een newborn shoot!

 

Lekker thuis

Als newborn fotograaf word ik elke shoot weer geconfronteerd met hoe mooi en bijzonder het ouderschap eigenlijk is. Bij elk pasgeboren baby maar natuurlijk vooral bij de eerste. Dat moet je laten vastleggen! In je eigen, vertrouwde omgeving: thuis. In de woonkamer of op bed. Samen met je nieuwe gezinnetje.

 

Afgelopen week mocht ik weer zo’n kers vers gezinnetje fotograferen! Bij binnenkomst voelde ik gelijk een hele warme sfeer. Papa en mama hadden hun kleine dochter al helemaal klaar voor de fotoshoot. Iedereen was goed voorbereid op de shoot. Lees ook: 5 tips voor het voorbereiden op de fotoshoot!

 

Wat voor soort foto’s krijg ik?

Vervolgens maak ik heel veel verschillende soorten foto’s. Ik heb er een paar voor je uitgelicht:

  • Samen op de bank
  • Samen bij het raam
  • Papa met de baby
  • Mama met de baby
  • Baby in de babykamer
  • Baby alleen
  • Samen op bed

 

Ontspannen sfeer

Doordat de newborn shoot thuis is, ben je veel meer ontspannen. Zo’n shoot loopt altijd heel relaxed. Niks moet, alles mag! De omgeving is vertrouwd. Dit zie je ook echt terug op de foto’s! Er is ruimte voor jullie inbreng en ik weet precies in welke posities ik jullie kan zetten. De kleine kan tussendoor nog even van outfit veranderen. Maar jullie als ouders ook! De kinderen kunnen spelen. Ik leg elk detail vast!

 

Blijven herinneren

Ik voel de warmte van het kersvers gezinnetje terug als ik weer naar de foto’s kijk! Dat maakt het editen ook een feestje. Wat mooi om deze mijlpaal zo vast te leggen. Ik hoop dat de kleine over 10 jaar samen met papa en mama terug kan kijken naar zijn eigen babyfoto’s. Samen met papa en mama op de bank, bladerend door het fotoalbum die ik voor jullie gemaakt heb. De foto’s van de newborn shoot kan je ook goed gebruiken om de babykamer mee aan te kleden! Het is in ieder geval heel waardevol om deze bijzondere periode vast te laten leggen.

Lees meer interessante blogs!

KDPfoto-3400
Koppels Gezinnen Newborn

28-11-22

Thuis spontane foto's maken

Hoe maak je zelf de spontane foto's die je wil hebben? Met deze 5 tips...

Lees verder
Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-9371
Koppels Gezinnen Newborn

19-01-23

Hoe haal jij je partner over om wel die fotoshoot samen te doen?

Stiekem lijkt het je wel wat? Jullie mooie herinneringen laten vastleggen...

Lees verder