Mijn verhaal

"Van je hobby moet je je werk niet maken, anders heb je geen hobby meer"

Ik was 16 en ik had net twee jaar lang mijn eigen camera. Een oude canon 400D die van een vrachtwagenchauffeur was geweest. Mijn ouders vonden het een goed idee om mij die te geven voor mijn veertiende verjaardag! Na de laatste foto's van vrachtwagens verwijderd te hebben, begon ik met het fotograferen van mijn hond. Die foto's deelde ik.

Hier en daar kwam er een kennis of soms een vreemde naar mij toe om te vragen of ik hun familie wilde fotograferen. In het begin dacht ik, waarom vraag je mij? Ik kwam daar al snel achter. Mensen om mij heen zagen mij als een sociaal en betrokken persoon en als iemand met verstand van fotografie. De juiste persoon om hun familierelaties vast te leggen. Ik zag dat nog niet, ik vond het gewoon leuk. 

Toen ik een paar jaar later mijzelf er op betrapte dat ik dit wel heel leuk vond en hier heel veel energie van kreeg, twijfelde ik. Moet ik een studie gaan doen in de richting van fotografie? Hoeveel baangarantie heb ik dan? Mensen om mij heen zeiden 'van je hobby moet je je werk niet maken, anders heb je geen hobby meer'. Dat wilde ik niet. Ik wilde het fotograferen niet verliezen, want ik kreeg er zoveel energie van! Dus toch voor een andere studie gekozen.

Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-2523

Fotograaf, ondernemer en leerkracht!

Ik koos voor een opleiding in het onderwijs! Maar ik bleef wel fotograferen. Zo hier en daar een familie fotograferen vond ik wel leuk. Ik merkte dat ik een passie had voor het vastleggen van de speciale band tussen dierbaren. Ik ging dit delen. Voor dat ik het wist deed ik het toch: ik was aan het werken aan mijn eigen bedrijf! In 2017 fotografeerde ik zelfs al mijn eerste bruiloft van een prachtig extravert stel in Coevorden! Wat was ik trots!

In het laatste jaar van mijn studie tot leerkracht basisonderwijs besloot ik dat ik het fotograferen en het onderwijs best kon combineren. Ik studeerde af en ik bouwde mijn bedrijf op. Ik volgde veel cursussen, webinars en workshops bij andere ondernemers en fotografen. Naast mijn badeenden verzameling kwamen steeds meer camera's en lenzen op de plank! Ik bouwde mijn portfolio op. Nu ben ik een trotse ondernemer, fotograaf en leerkracht! 

Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-2797

Mijn missie

Ik vond mijn missie. Ik ben de fotograaf waar mensen naar toe gaan voor het vastleggen van hun belangrijke levensgebeurtenissen. Van begin tot eind! Ik geniet van elke bruiloft, familie en new Born shoot die ik mag vastleggen! Ik combineer het onderwijs met het fotograferen door workshops fotografie te geven op basisscholen en middelbare scholen. Daarnaast zet ik mijn pedagogische vaardigheden in tijdens het fotograferen van kinderen op familieshoots en bruiloften. 

Ik ontmoet veel ondernemers en met dit netwerk kan ik mijn bruidsparen en families alles bieden wat te maken heeft met het herinneren en vastleggen van belangrijke momenten en verbintenissen. 

Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-3031-2

Het gezicht achter KDPfotografie

Met die grote bos bruine krullen ben ik wel herkenbaar! Maar het mooiste vind ik nog dat mensen in mijn omgeving mijn foto's ondertussen herkennen om mijn stijl! In mijn foto's zie je een warme sfeer, kleur en betekenisvolle momenten terug! Ik fotografeer het liefst relaties van mens tot mens. Mooie, bijzondere, emotionele momenten. Ik voel ze aan en leg ze vast. 

Mijn klanten zeggen dat ze mij graag om hun heen hebben. Ik kan ze de duidelijkheid, spontaniteit en structuur bieden die ze zoeken. Ik weet precies op welk moment en hoe ik jullie, jouw familie of je kinderen het beste neer kan zetten. Daarna komt mijn enthousiasme en spontaniteit naar boven en daardoor komt iedereen als zichzelf op de foto! Ik kan mijn klanten een uitgebreide, professionele fotogalerij aanbieden met heel veel mooie momenten. Daar ben ik ontzettend trots op!

Wat anderen over mij zeggen

En wat bof ik met al deze lieve klanten die deze mooie woorden over mij hebben geschreven!

Contact formulier

Lees meer over mijn ervaringen!

Fotograaf Zwolle Ommen KDPfoto-1712
Over Kyra

23-12-22

Goede voornemens; cliché of waardevol?

Als ondernemer is het belangrijk om doelen te stellen. Maar waarom is dat...

Lees verder
Trouwfotograaf Zwolle wfotograaf ZwolleDPfoto-8589
Over Kyra Bruiloft

07-01-23

Hoe ik trouwfotograaf werd

Hoe word je trouwfotograaf? Hier lees je  hoe ik trouwfotograaf ben...

Lees verder